31 липня, 11:37

В облраді заявили про необ'єктивний розподіл коштів освітньої субвенції для шкіл в Івано-Франківській області

Департамент освіти Івано-Франківської ОДА хоче нераціонально використати гроші з резерву освітньої субвенції для закладів середньої загальної освіти області. Зокрема, йдеться про кошти для облаштування внутрішніх санвузлів у школах.

Про це йшлося на бюджетній комісії обласної ради. 

Зокрема, депутат облради від партії «ВОЛЯ» Марія Рудик навела приклад Богородчанського району. Вона зазначила, що в районі є ряд сільських шкіл, а, особливо, в гірській місцевості, де незабезпечені санітарно-гігієнічні умови у приміщеннях. У цих школах навчається більше 300 учнів. Натомість в переліку пропозицій Департаменту освіти Івано-Франківської ОДА щодо виділення коштів йдеться про облаштування «неіснуючих» внутрішніх санвузлів у вечірній школі, кошторисна вартість яких становить 220 тис. грн. 

«В приміщенні вечірньої школи в Богородчанах навчаються приблизно 20 учнів. Навчання відбувається згідно графіку понеділок-середа-п’ятниця. Всі інші здобувачі освіти проходять навчання у консультативних центрах за місцем проживання, які знаходяться в тих чи інших освітніх закладах району.  

Тим більше, що вечірня школа розташована в приміщенні Управління освіти Богородчанської РДА, де є наявні та функціонують діючі санвузли. Виникає питання, чому начальник Управління освіти подає в перелік пропозицій про аварійний стан санвузлів і про ніби-то негальну потребу саме вечірню школу, а не ті освітні заклади, де є потреба.

В той же час я спілкувалась з директорами шкіл, де навчаються більше 300 дітей і де дійсно проблеми з санвузлами є вкрай ктастрофічними», - говорить Рудик.

Натомість голова бюджетної комісії облради Микола Палійчук заявив, що це питання буде ретельно вивчене. 

Пропозиції Департаменту освіти Івано-Франківської ОДА щодо переліку шкіл, на які виділятимуться кошти, були повернуті на доопрацювання.