31 березня, 11:21

У штабі Юрія Дерев’янка повідомили про порушення, які зафіксували на виборчих дільницях по всій Україні (ВІДЕО)

Команда кандидата в Президенти України від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка активно слідкує за дотриманням виборчого законодавства під час виборів у всіх областях України та заявляє про численні порушення, які вже були зафіксовані спостерігачами від партії «ВОЛЯ». 

Про це повідомила головний юрист штабу Юрія Дерев’янка Ольга Федишина під час прямої Facebook-трансляції.

За її словами, приклад застосування адмінресурсу було зафіксовано в Бердичівській школі №2 на Житомирщині. «Всіх вчителів в примусовому порядку змусили, так би мовити, «чергувати» на дільницях, по 10 чоловік на вході, і по 10 чоловік на виході. Але, як з’ясувалось, жодного посвідчення спостерігача такі особи не мали», - сказала Федишина.

Вона додала, що за даним фактом були надані пояснення та викликана поліція, після чого ці особи раптово зникли з виборчих дільниць.

Наступний випадок зафіксували активісти в Білій Церкві Київської області. «Це використання прихованої агітації спостерігачами, а саме - брендованих посвідчень в кольорах та з певними елементами символіки одного з кандидатів в Президенти, що є також порушенням виборчого законодавства», - підкреслила головний юрист штабу.

За словами Федишиної, на одній із виборчій дільниць у Васильківському районі Київської області, десятки виборців були змушені з самого ранку чекати під виборчою дільницею і не змогли проголосувати.

«Причина – ця виборча комісія не отримала контрольні листи, які мають знаходитись на дні скриньок для голосування. Якщо контрольного листа немає в скриньці - відповідно всі бюлетені не можуть бути враховані. Це грубе порушення виборчого законодавства, адже кожна виборча дільниця має відкритися о 8.00», - уточнила Федишина.

Вона також розповіла про нову схему фальсифікацій, яку зафіксували активісти «ВОЛІ». «Це факти, про які нам повідомляли в Полтавській області, Одеській області. Нашим активістам на пошту приходять запрошення на вибори для осіб, які ніколи не були зареєстровані за цією адресою, ніколи там не проживали. Але найбільш цинічно, коли такі запрошення приходять на адреси взагалі померлих людей», - повідомила Федишина.

Вона заявила, що очевидно мова йде про масштабну фальсифікацію, про об’їзди невідомої кількості людей по кілька разів численної кількості виборчих дільниць і голосування більше ніж один раз.

Федишина також повідомила, що активісти «ВОЛІ» зафіксували в Київської області автобуси з молодиками спортивної зовнішності. «Очевидно, мова йде про виборчі каруселі, коли цілі групи осіб їздять по ряду населених пунктів і теж голосують велику кількість разів», - сказала вона.