10 липня, 09:37

Почапський наголосив на необхідності власного виробництва військової зброї в Україні, в тому числі ядерної

Оборонно-промисловий комплекс нині має бути пріоритетом для України. Ми повинні не просити чи купувати, а самі виробляти сучасну військову техніку і зброю, в тому числі і ядерну.



На цьому наголосив один з лідерів партії «ВОЛЯ» Олександр Почапський на своїй сторінці у Фейсбук.



«Вже не тільки експерти й аналітики, але й політики починають розуміти, що Україні потрібно визначитись з головним пріоритетом і гучно заявити: ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВИЙ КОМПЛЕКС! Це потрібно для захисту, для економіки, для міжнародної політики! Не просити, не купувати, а ВИРОБЛЯТИ сучасну військову техніку і зброю повним циклом виробництва, зокрема і ядерну зброю», - наголосив Почапський.


Він зауважив, що в Україні є 15 ядерних блоків, які за своєю технологією виробляють плутоній і збагачений уран, придатний для виготовлення ядерної зброї.

«Додати сепаратори і ..... , з виробництвом носіїв в нас теж проблеми немає бо є підприємства які .....Тому це абсолютно реально», - каже політик


Він наголосив, що порушення Будапештського меморандуму щодо військової агресії і територіальної цілісності України є беззаперечним аргументом і поясненням такої позиції. 



«Навіть натяк про те, що Україна може запустити виробництво ядерної зброї, змінить у багатьох іноземних політиків до нас своє ставлення і дасть зрозуміти, що міжнародні домовленості потрібно виконувати, а не просто обурюватись і занепокоюватись при їх порушенні. В міжнародній політиці і дипломатії "найкраща позиція - це бездоганність використання, аргумент і факт!», - зазначає Почапський.