13 грудня, 13:49

Ольга Федишина внесла ініціативу, яка забезпечить прозоріший розподіл коштів на ремонт доріг

Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Федишина запропонувала, щоб ОДА здійснювала розподіл коштів на ремонт доріг за погодженням двох комісій (бюджетної та з питань дорожнього господарства).

З такою ініціативою вона виступила на сьогоднішній сесії.

«На наступний рік проектом нашого обласного бюджету на утримання і розвиток автомобільних доріг, дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету передбачено аж 523 мільйони гривень. І, на жаль, по чинному законодавству, їх розподіл здійснюється виключно обласними державними адміністраціями. Але наша обласна рада мала прекрасну практику, зокрема, у діючому рішенні про обласний бюджет на 2019 рік ми передбачили, що розподіл коштів здійснюється ОДА за погодженням з трьома комісіями: бюджетної, профільної комісії з питань дорожнього господарства та комісії з питань соціально-економічного розвитку», - сказала Федишина.

Депутат відзначила, що таку практику варто продовжити і цього року та передбачити це в обласному бюджеті.

«Таким шляхом ми зможемо якомога конструктивніше працювати з обласною державною адміністрацією, доносити думку громади до них. Адже саме депутати дуже багато часу виділяють на спілкування зі своїми виборцями, ми чуємо про ті проблеми, які є, зокрема, і в частині ремонту і будівництва доріг», - говорить Ольга Федишина.