24 лютого, 10:07

Ольга Федишина до очільника фракції БПП в облраді: «Захищати українців від політичних переслідувань варто не тільки зараз, але й в часи президентства Порошенка»

Фракція «ВОЛЯ» виступає проти переслідувань волонтерів, політичних та громадських діячів, незалежно від того, хто є при владі, і хто був чи є президентом України.

Про це заявила депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Федишина на сьогоднішній сесії під час розгляду звернення щодо припинення утисків проукраїнських громадських активістів та політичних опонентів.

«Ми проти переслідувань волонтерів, політичних та громадських діячів. Свобода слова та свобода політичних поглядів є базовими для розбудови демократичної держави та громадянського суспільства. Наша позиція з цього питання була і залишається незмінною, незалежно від того, хто при владі.

Мені дуже прикро, що коли я зачитувала звернення від 15 вересня 2017 року, де ми піднімали питання про переслідування учасників АТО, Революції гідності, політиків та волонтерів, очільник фракції «Блок Петра Порошенка» Остап Дзеса не голосував. Хоча сьогодні він говорить про те саме. Але, ви знаєте, напевно, краще пізно, аніж ніколи. Можливо, зміни у владі і перебування в опозиції щось змінює в людях в кращу сторону. Тому я дуже рада, що сьогодні Остап Дзеса усвідомив цінність права на свободу слова та свободу політичних поглядів», - сказала Федишина.