7 лютого, 14:44

Облрада звернеться до нардепів щодо Рабіновича, який втішався зі смерті ветерана дивізії "Галичина" Михайла Мулика

Депутати Івано-Франківської обласної ради обурені виступом з трибуни ВРУ нардепа Вадима Рабіновича, який радів смерті бійця дивізії «Галичина» Михайла Мулика.

З ініціативою звернутись з цього приводу до нардепів з Прикарпаття виступив Василь Сенатович під час комісії питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей. 

«Ця «п’ята колона» не сміє так висловлюватись про героїв, які змагались за Україну. Ми б могли підготувати такий запит», – сказав депутат облради Сенатович. 

На захист Михайла Мулика стала і голова комісії, депутат Наталія Чаплинська: 

«Дуже прикро, що до сих пір совєтська пропаганда залишається у головах багатьох людей. І дивізію «Галичина» часто сплутують з німецькими загонами СС. І скільки б ми не пробували переконувати, що це була українська дивізія, яка захищала наш український народ, нашу землю і щодо СС ніякого відношення не має. СС співпадає тільки з назвою Січові стрільці. І дивізія «Галичина» – це зовсім не те, що вклав у свій час совок. Нехай Михайло Мулик спочиває з миром. Його до сих пір бояться. Коли ми відстоюємо свою державу, то ми страшні для Совєцкого Союзу. А Рабінович – це та п’ята колона, яка і досі підтримує СРСР. Хотілось би, щоб історію вчили, і не тільки з радянського підручника, а ту, яка правдива і яку треба знати». 

Підтримує таку ініціативу і депутат обласної ради Андрій Марійчин. 

«Ці люди віддавали своє життя за Україну. Українофобство представників «Опозиційного блоку» є неприпустимим», – вважає Марійчин. 

25 січня пішов з життя Михайло Мулик – ветеран дивізії «Галичина», Голова крайового братства дивізійників «Галичина», почесний громадянин міста Івано-Франківська. Михайло Мулик народився 28 жовтня 1920-го в селі Горожанка Монастириського району на Тернопільщині. Батько Іван був підстаршиною Українських січових стрільців. 1937-го став членом Організації українських націоналістів. За її завданням у вересні 1943 року вступив до лав української дивізії «Галичина».