4 липня, 18:24

На Житомирщині триває передвиборча кампанія кандидата від ВОЛІ

На Житомирщині триває передвиборча кампанія депутата Бердичівської міскради Станіслава Лужанського, який за підтримки ВОЛІ висунув свою кандидатуру на виборах до ВРУ у 63-му одномандатному округу. Зокрема він провів низку зустрічей з мешканцями Попільнянського району. Основною проблемою більшості сіл виявилося недофінансування важливих об’єктів соціальної інфраструктури.  

«Ми проводили наші зустрічі у зовсім невеликих селах. Приходили в школи, в лікарні, спілкувалися з людьми просто на вулиці. У всіх них одна проблема: попри реформу децентралізації, кошти розподіляються на потреби територіальних громад нерівномірно. Кошти розподіляються за принципом – яке село більше, те більше і отримало. А маленькі села та їх мешканці залишаються просто виживати як можуть. Звичайно, що їм не вистачає устаткування, обладнання, медикаментів. Тут є два шляхи: або державні субвенції, або більш рівномірний розподіл коштів на різні потреби. Незалежно від того, хто де живе, громада повинна брати активну участь в управлінні ОТГ, а головне – потрібно забезпечити прозорий та підзвітний людям розподіл спільних коштів», - зазначив Лужанський.

Нагадаємо, що позачергові вибори до Верховної Ради України відбудуться 21 липня 2019 року. Вибори пройдуть за змішаною системою.