12 червня, 12:53

На Сумщині продовжується тиск на кандидата ВОЛІ Вадима Соханя

На Сумщині представники чинної влади здійснюють тиск на кандидата ВОЛІ на виборах голови Білопільської ОТГ Вадима Соханя. Зокрема, представники КП «Муніципальна варта» склали на нього заяву в поліцію, нібито за фактом порушення виборчого законодавства. Йдеться про листівки, які Вадим Сохань та його прихильники роздавали містянам, ще до офіційної реєстрації кандидатів та початку передвиборчої кампанії. Однак, ніякого порушення у діях активістів партії «ВОЛЯ» немає.  

«Ми дійсно роздавали листівки, де були викладені факти зловживання владними повноваженнями з боку нашої мерії, неправомірного підвищення тарифів на проїзд у маршрутках та брудної кампанії проти мене у місцевих ЗМІ. Також була і моя фотографія. Але жодних закликів голосувати за мене чи інформації про те, що я кандидат – ми не друкували. А поширювати правдиву інформацію в нашій країні – це законне конституційне право кожного громадянина», - наголосив Сохань.

Активіст зауважив, що з відкритих джерел людям ВОЛІ стало відомо, що мерія Білопілля щорічно витрачає на утримання власного апарату понад 8 мільйонів гривень. При цьому, 7 мільйонів 200 тисяч гривень складає фонд заробітної плати. Якщо поділити цю суму на всіх штатних працівників, кожен працюючий, від мера до прибиральниці, мав би отримувати щомісяця понад 17 тисяч гривень. Звичайно, що реальна заробітна платня більшості працюючих мерії – набагато менша і левову частку цих грошей привласнює собі верхівка на чолі з міським головою.

«Звичайно, що меру дуже не сподобалось поширення такої інформації і він наважився на чергову провокацію проти нас. Це ще раз доводить наскільки ганебною є наша місцева влада, що у будь-який спосіб прагне залишитися біля своєї годівниці. І це у той час, коли проблеми цілої громади практично не вирішуються і замість рівня життя населення, у нас зростають самі ціни», - обурився Сохань.

Він додав, що це не перша і скоріше за все, не остання провокація проти кандидатів ВОЛІ. «Сьогодні встановили агітаційний намет, мерія одразу прислала своїх робітників щось фотографувати, мабуть буде ще одна заява. Поті приїхали журналісти з продажної преси, тому чекаю у наступному номері ще одну замовну статтю проти мене. Але все це тільки доводить, шо ми на правильному шляху. Нас не зламати і не залякати!», - наголосив Сохань.

Нагадаємо, що вибори у Білопільській ОТГ відбудуться 30 червня 2019 року.