18 лютого, 14:13

На Хмельниччині депутати звернулись до ВРУ з вимогою прийняти закон Дерев’янка про розмитнення

На Хмельниччині депутати міської ради одноголосно підтримали звернення до Верховної Ради з вимогою якнайшвидше ухвалити законопроекти Юрія Дерев’янка щодо доступного розмитнення авто 10% для всіх. На голосування питання вніс сам міський голова Городка Василь Підлісний.

Про це повідомив в.о. координатора ВОЛІ в Городоцькому районі Хмельницької області Анатолій Пазій.

«Ми підготували звернення до міського голови з проханням підтримати законопроект Юрія Дерев’янка і проект рішення. Мер сам поставив це питання на голосування і наша вимога була підтримана одноголосно», - розповів Пазій.

На думку активіста, найбільше враження на міську владу справила наполегливість, з якою люди ВОЛІ вимагали підтримати законопроект Юрія Дерев’янка про доступне розмитнення авто.

«Ми знімали засідання міської ради на камеру, бачили хто як голосує. Для наших депутатів це незвично. Тому, можливо, вони злякалися і голосували за велінням совісті. Наша перемога – це приклад того, як не треба опускати руки, навіть якщо засоби масової інформації не хочуть нас транслювати. Цю перепону можна подолати. Треба бути дуже впевненими у тому, що ви робите і вас почують», - наголосив Пазій.

Раніше активісти ВОЛІ провели акцію біля Хмельницької мерії та біля обласної ради з вимогою підтримати законопроекти Юрія Дерев’янка.

Нагадаємо, що законопроекти про доступне розмитнення передбачають встановлення вартості розмитнення авто на рівні 10% від його вартості, а також стягнення військового збору та відрахування у пенсійний фонд. Проте скасовує сплату акцизного збору та ПДВ при розмитненні авто.