10 жовтня, 06:29

Керівництво Гніванського кар’єру закликали визнати провину за грабунок держави і екоцид


 (ВІДЕО)

Координатор Вінницької обласної організації партії «ВОЛЯ», депутат Гніванської міської ради Сергій Сергієнко звернувся до керівництва Гніванського кар’єру та міської влади з вимогою визнати провину за завдану державі шкоду.



Відповідне відео звернення він опублікував на свої сторінці у соцемережі Фейсбук.



Сергієнко заявив, що через незаконний видобуток граніту на кар’єрі уже відкрито кримінальних справ.



«Кожна з них - по окремій статті кримінальної відповідальності за завданні збитки та порушення законодавства. Одна зі статей - екоцид - нанесення невиправної екологічної шкоди, що передбачає 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.



«Надаємо останню можливість визнати провину та повернути кошти за 20 років грабунку. Тоді я особисто клопотатиму щоб їм скоротили термін ув’язнення. В іншому разі, вони відчують повну міру покарання за роки грабунку та зніщання над людьми», - заявив Сергієнко.



Нагадаємо, Сергій Сергієнко неодноразово звертався у поліцію, прокуратуру, СБУ щодо незаконного видобутку граніту у Гніванському кар’єрі. Граніт видобувається без ліцензії на видобуток з порушенням екологічних нормативів. За заявами Сергієнка з приводу цього поліцією було відкрито кримінальне провадження, втім розслідування так і не зрушило з місця. Крім того, за позовом Сергієнка суд зобов’язав СБУ розслідувати дані злочини та реакції досі немає.