9 вересня, 11:29

«Я вірю не стільки у РІВНІСТЬ ПРАВ, як у РІВНІСТЬ МОЖЛИВОСТЕЙ» - Ольга Ситник на жіночому форумі «Я ЗМОЖУ!»

В суспільстві мають бути створені правила, які дають можливість жінці жити гармонійно та реалізовувати себе, й ці правила треба закріпити на державному рівні. 

В цьому переконана одна з лідерів партії «ВОЛЯ», очильниця ГО Жінки-ВОЛІ Ольга Ситник, яка днями модерувала дискусію Натхнення. Можливості. Успіх на жіночому форумі «Я ЗМОЖУ!» у Львові. 


Ольга Ситник відзначила, що у нашому суспільстві стереотипно «хорошою мамою і дружиною» вважається жінка, яка сидить вдома, не працює, доглядає за дітьми, виконує всю домашню роботу. І більший чи менший вихід за межі цього «образу ідеальної мами та дружини» отримує осуд частини суспільства.  

«І як не дивно, основний осуд жінка отримує не так від чоловіків, як від інших жінок. І найболючіше вколоти чи дорікнути може саме жінка іншій жінці. Але низька здатність жінок будувати сестринства та консолідовуватися для боротьби за вирішення своїх проблем робить наше життя досить некомфортним і часто несправедливим», - впевнена Ольга Ситник. 


Політикиня зауважила, що ці міфи про нездатність жінок об'єднатися почали руйнувати на Жінкочому форумі.  

Ольга Ситник пояснила свою позицію щощдо дискусії про "ідеальну маму та дружину": 

1. В суспільстві мають бути створені правила, які дають можливість жінці жити гармонійно: будувати сім’ю, виховувати дітей і самореалізовуватися як вона того хоче  

2. Нав’язування штучного вибору «або родити дітей або будувати кар’єру» має стати архаїкою і елементом непристойності. Як і всі стереорити пов’язані з смисловою зв’язкою «Kinder, Küche, Kirche» (діти-кухня-церква як єдине призначення жінки)  

3. Тато і мама однаково несуть відповідальність за виховання дітей і побут. І ця відповідальність прямопропорційна часу, який проводиться з дітьми, витрачається на їх виховання та спільний побут   

4. У державі мають існувати правила, які закріпляють та дають можливість реалізовувати ці принципи 


«Я вірю не стільки у РІВНІСТЬ ПРАВ, як у РІВНІСТЬ МОЖЛИВОСТЕЙ. На практиці це означає, що для мене важливіше не мати однаковий робочий день для чоловіка і жінки, бо вони рівні. А якщо в жінки є об’єктивна природня потреба годувати грудьми, то правила декретних відпусток, робочого часу, наявність кімнат для мам в публічних закладах та офісах мають давати можливість це робити», - підсумувала політикиня.  


ТЕГИ:
Ситник