17 травня, 12:16

В обласній раді привітали Зеленського та побажали не боятися робити помилки. ВІДЕО

Не так страшно допускати помилки. Страшно, якщо не буде виконано обіцяного. Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала привітала Володимира Зеленського з обранням Президентом України.

Про це вона заявила під час сьогоднішньої сесії.

"Зеленський – нова людина, яка ніколи не була частиною політичної системи. Ми переконані, що зараз ми маємо не шукати недоліки в тому, що Президент щось не так сказав, не так зробив, не зловтішатися над кожною помилкою. Бо помилок буде багато. І їх не потрібно боятися робити".

Галабала навела приклад Вацлава Гавела, батька чеської демократії.

"Краще мати 5 років помилок, ніж 50 років саботажу". Гавел говорив ці слова, коли отримував величезну критику за те, що розпустив професійну службу безпеки і сформував її з абсолютно нових людей, що ставив людей без досвіду на посади, які займали професійні бюрократи радянської номенклатури. За це Гавела та його команду зневажливо називали кочегарами, вантажниками, мийниками вікон. Казали, що люди, які не мають досвіду політичної діяльності та державотворення, не можуть керувати країною".

Депутат облради розповіла про свій шлях в політиці і блокування змін старою системою:

"Ми дійсно мали дуже професійних політиків. Але які вміли дуже професійно будувати схеми, корупційні вертикалі і професійно обманювати людей. Я пам‘ятаю своє перше сприйняття політики. Я не розуміла і досі не розумію, чому в цих політичних реаліях, які я називаю старою системою, не можна будувати звичайні чесні людські стосунки. Замість того присутні постійні підкилимні ігри і кулуарна політика. Не розуміла, чому маючи такі владні повноваження, коли ти можеш міняти життя людей, чиновники на своїх посадах просто не хочуть це робити. Я пам'ятаю, як на мене дивилися, як на ненормальну, і казали: "Дівчино, вибори закінчилися, забудь про обіцянки". Це правила старого політичного класу. Це все має піти в минуле".

Тому депутат заявила, що партія "ВОЛЯ" має велике сподівання, що під час перших кадрових призначень Президента – голів ОДА та РДА – ми побачимо нових людей. 

Окрім того, Галабала задекларувала, що "ВОЛЯ" допомагатиме реалізовувати ключові програмні обіцянки, які також є частиною політичної програми партії, які вона декларує понад рік:

1. Впровадження народовладдя та елементів прямої демократії – механізми імпічменту, відкликання депутатів, зняття недоторканності, висловлення недовіри і звільнення чиновників, право обирати місцевих суддів та шерифів. 

2. Цифрова держава: електронні вибори та вибори за відкритими списками. 

3. Деолігархізація економіки та прості рівні правила для бізнесу, податок на виведений капітал. 

4. Нарешті розпочати притягувати до реальної відповідальності людей, які є стовпами корупційноі системи.