19 липня, 13:46

У Полтаві кандидат ВОЛІ заявив про завищену вартість тендерних робіт з ремонту

У Полтаві міська влада заплатила 1 мільйон 800 гривень за ремонт зливової каналізації по вулиці Половки, притому що реальна вартість робіт та матеріалів сягає близько 150 тисяч гривень. Про це заявив кандидат ВОЛІ по 144 мажоритарному округу у м. Полтава Валерій Шупта. Не виключно, що різниця між цими сумами опинилася у кишенях можновладців.  

Як стало відомо з даних тендерної системи PROZZORO, тендер було оголошено на суму 2 мільйони гривень. В результаті торгів, перемогло ТОВ «Асфер Груп», яке зголосилося виконати роботи за суму на 200 тисяч меншу. Всього у торгах брало участь дві компанії, пропозиції яких відрізнялися лише на 15 тисяч гривень.

Відповідно до замовлення, виконавець має розчистити місце аварії, викорчувати рослинність, відновити перехід над струмком, у який власне провалилася каналізація, прокласти 12 метрів труб та покласти новий асфальт.

Однак на думку Валерія Шупти, цей проект можна було реалізувати за набагато меншу суму.

«Ні у кого немає сумнівів, що часто густо учасники тендерів зливають один одному замовлення, а потім «переможець» ділиться з тим, хто «програв», а ще – з представниками влади. Тому вартість тендерних робіт зазвичай завищена у 2-3 рази. Але я сам працюю на будівництві і уявляю що скільки коштує. Брати за таку роботу понад півтора мільйона гривень – це відверте нахабство», - обурився Шупта.


Він додав, що витрати на комунальне господарство, яким опікується управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому, потребують контролю з боку громади і держави. І це є одним з його завдань на посаді депутата Верховної Ради.

«Якщо я отримаю мандат народного депутата України, це дасть мені реальні важелі впливу на життя в нашому місті. Я зможу надсилати депутатські звернення, ініціювати аудити і перевірки. Витрати міського бюджету мають бути прозорими, а тендерні торги – відкритими та неупередженими. Задля цього треба зламати ту кругову поруку, яка існує в органах місцевої влади і створює всі умови для корупційних оборудок», - наголосив Шупта. 

Нагадаємо, Валерій Шупта балотується за підтримки партії «ВОЛЯ» на позачергових виборах до Верховної Ради по 144 мажоритарному округу у м. Полтава. Валерій Шупта голова ГО «Ваша затишна оселя» та директор ТОВ «Полмарк», яке спеціалізується на будівельних роботах і реконструкції промислових споруд задля перетворення їх у сучасні виробничі комплекси. Серед реалізованих проектів: відновлення адміністративної будівлі біля колишнього заводу ГРЛ та будівлі по вулиці Сюсюри, 29. Серед своїх пріоритетних завдань на посаді народного депутата бачить побудову успішної державної системи без продажних судів і корумпованих чиновників і створення в Україні умов для комфортного, безпечного і гідного життя громадян.