18 липня, 13:38

У Полтаві кандидат ВОЛІ розповів як він вирішуватиме проблеми свого міста

Кандидат самовисуванець за підтримки партії ВОЛЯ на позачергових парламентських виборах Валерій Шупта розповів, які проблеми турбують полтавчан, і як він пропонує їх вирішувати. Як зазначив Шупта, першим кроком у створенні передвиборчої програми стало опитування самих громадян. Після цього команда Варлерія Шупти розробила стратегічний план дій, які він пропонує для обговорення.  

«Одна з найболючіших проблем стан доріг у місті Полтава. Я наполягаю на створенні комунального підприємства на заміну колишньої міської шляхо-експлуатаційної ділянки, яку було цинічно знищено у 2017 році рішенням міської влади», - зазначив Шурпа.
Він нагадав, що комунальне підприємство МШЕД, до функцій якого входили нагляд, утримання і ремонт міських шляхів. вулиць, площ, тротуарів, підземних переходів, ливньостоків та дренажів і забезпечення санітарно-гігієнічного стану цих об’єктів, розвалили, техніку розтягнули, колектив залишили без роботи.
 «31 січня 2017 року рішенням Полтавської міськради його було ліквідовано. Ми стали заручниками незрозумілої харківської фірми, що закатала в асфальт каналізаційні люки, ливньостоки, призвела до катастрофи під час снігопадів. Варто згадати навіть дорожню розмітку, що не давала змоги водіям заїхати до себе додому. Не робота, а суцільне знущання над городянами. Наші податки, вкладені у закупівлю техніки та обладнання КП МШЕД, розчинились у брудних схемах. Здоровий глузд, воля та прагматизм мають припинити це свавілля», - наголосив Шупта.
Ще одним актуальним питанням для полтавчан є оперативний ремонту пошкоджень та руйнацій доріг міста.
«На мою думку створення інтерактивної карти та спеціалізованої організації дозволить усунути проблему за 24 години. Досвід функціонування таких підприємств та технології існують в країнах ЄС, а також в Україні. До цього процесу можуть залучатися підприємства різних форм власності на умовах законності та вигоди для Полтави», - переконаний Валерій Шупта.
Також під час опитування мешканці міста виказували тривогу щодо стану дахів багатоповерхових будинків. Покриття пошкодженні, ливнестоки занедбані, засмічені, міська влада млява і безпорадна, - так говорять про цю проблему люди. Однак у Валерія Шурпи і на це є рішення.
«Ми проаналізували ситуацію і готові запропонувати місту сучасні європейські технології та матеріали, які пройшли суворі випробування в наших умовах. Спеціалізовані мембранні ПВХ-покриття гарантовано послугують понад 40 років. Покрівлі з руберойду дорогі та малоефективні. Тривалість їх експлуатації не перевищує 10 років і має перебувати під постійним наглядом попередження передчасної руйнації. Астрономічні суми, що міська влада витрачає на загадкові ремонти та сумнівний благоустрій мали б бути використані з більшим прагматизмом на користь городянам», - сказав Валерій Шурпа.
Він пояснив, що вартість руберойду складає 300 гривень за метр квадратний і цей матеріал має термін експлуатації до 10 рокі. У цей же час, вартість квадратного метру покрівлі з ПВХ-мембранного матеріалу складає 335 гривень і термін експлуатації такої покрівлі понад 40 років.
«Я готовий відстоювати втілення передових технологічних рішень, надати відповідні методичні рекомендації та взяти це питання під особистий контроль», - сказав Шурпа.
Не кращий стан справ у Полтаві і з ліфтами у багатоповерхівок. Часто мешканці жаліються на непрацюючі ліфти, а ті що працюють – не є гарантовано безпечними.
«Комунальне підприємство. що мало б відповідати за безпечний стан, ремонт та обслуговування ліфтів у Полтаві було знищено міською владою у 2018 році. Місто знову стало заручником фінансових фантазій приватних компаній. Наголошую, що я не проти, того щоб наші ліфти обслуговували компанії з різними формами власності! Але хтось має відповідати про витрачені кошти та оперативне реагування», - обурився Шурпа.
Кандидат додав, що незважаючи на такий стан прав діюча міська влада досить дивним чином розпоряджається міським бюджетом. При тому, що ремонту у Полтаві потребують близько 2700 під’їздів, а загальна сума робіт складає понад 283 мільйони гривень, міська рада виділяє 86 мільйонів гривень на ремонт фонтану і парку.
«Парки , фонтани, безумовно потрібні місту. Але не за рахунок затишку оселі полтавців», - коментує Шурпа.
Під час спілкування з громадянами, стало зрозуміло, що полтавці обурені транспортним колапсом в місті, приватними перевізниками та недолугим менеджментом.
«Система оплати наскрізь не прозора і корупційна. Про стан приватного транспорту годі й говорити. Вивчивши успішний досвід, пропоную збільшити питому вагу комунального транспорту - тролейбуси, автобуси. Дослухатись до рекомендацій експертів та прокласти нові, край необхідні маршрути. Створити єдиний електронний квиток, подбати про пільговиків. А також, оптимізувати рух автобусів у віддалених районах та околицях міста. Зробити такий графік роботи, щоб городяни гарантовано мали змогу пересуватися містом у вечірній та нічний час», - підсумував Валерій Шупта.

Нагадаємо, Валерій Шупта балотується за підтримки партії «ВОЛЯ» на позачергових виборах до Верховної Ради по 144 мажоритарному округу у м. Полтава. Валерій Шупта голова ГО «Ваша затишна оселя» та директор ТОВ «Полмарк», яке спеціалізується на будівельних роботах і реконструкції промислових споруд задля перетворення їх у сучасні виробничі комплекси. Серед реалізованих проектів: відновлення адміністративної будівлі біля колишнього заводу ГРЛ та будівлі по вулиці Сюсюри, 29. Серед своїх пріоритетних завдань на посаді народного депутата бачить побудову успішної державної системи без продажних судів і корумпованих чиновників і створення в Україні умов для комфортного, безпечного і гідного життя громадян.