1 серпня, 07:15

Почапський: Громадянське суспільство має стати «стоп-краном» в умовах пропрезидентської монокоаліції

В умовах пропрезидентської монокоаліції необхідна консолідація громадянського суспільства, яке має контролювати дії влади та недопускати її неправильних рішень.

На цьому наголосив один з лідерів партії «ВОЛЯ» Олександ Почапський, інформує прес-служба партії. 

Олександр Почапський навів приклад:

«Чи замислювався хтось з вас, чому в кожному пасажирському вагоні обов'язково є стоп-кран, який у випадку небезпеки може зірвати кожен пасажир і зупинити потяг? Ви ж розумієте, що це не питання недовіри машиністу і його команді, це питання спільної безпеки з використанням запобіжника. В кабіні машиніста знаходиться вся система управління, звісно є і гальма, але все-таки, крім цього, ще є і запобіжник», - пояснив Почапський.

За його словами, в країні, де вся влада - законодавча і виконавча сконцентрована в руках однієї команди, таким стоп-краном запобіжником може бути тільки громадянське суспільство, яке висловлює свою думку в соцмережах і здійснює систему контролю за владою через громадські організації і об'єднання, має представників в державних радах і комітетах. 

«Якщо громадянське суспільство КОНСОЛІДОВАНО, то воно подає чіткий сигнал владі і каже "Стій! Ми їдемо не туди" або є небезпека перетнути червоні лінії, які перетинати не можна. В ситуації, яка склалась зараз в Україні, коли ми всі сіли в потяг і нам ніхто ще не сказав куди ми їдемо, мати в вагонах стоп-кран запобіжник від того, щоб знову не прийшлось пускати потяг під відкіс революції, просто НЕОБХІДНО!!!», - наголосив політик.