19 березня, 11:44

"Петіна тисяча" та "чорний кеш": Дерев’янко розповів, як влада підкуповує виборців (ВІДЕО)

Напередодні президентських виборів в Україні відбувається масштабний трирівневий підкуп виборців, який здійснює чинна влада.  

Про це заявив кандидат в Президенти від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу «Наш». 

«Перший рівень підкупу – це спроба видати «Петіну тисячу» пенсіонерам, яку акурат хочуть видати перед першим туром і після першого туру – так звана разова пенсійна доплата», - заявив Дерев’янко. 

Другий рівень підкупу, за його словами, – це монетизація субсидій саме з 1 березня, а не з першого січня, чи не з початку півріччя, як це логічно мало би бути. 

«Третій рівень підкупу – це «чорний кеш», який розповсюджується , роздається саме під контролем Березенка (заступника глави фракції БПП в парламенті – ред.) і компанії. Ця ситуація дуже загрозлива, тому що це величезні гроші – по тисячі, півтори тисячі гривень (на людину), які вкидаються», - обурився політик. 

Дерев’янко також відмітив, що чинний президент Порошенко здійснює приховану агітацію, яка відбувається на Форумі регіонального розвитку, а також має близько 20 технічних кандидатів в президенти. 

«Ви чудово розумієте, навіщо пану Президенту 20 технічних кандидатів - для того, щоб цей підкуп і цю всю фальсифікацію контролювати на рівні ОВК (окружних виборчих комісій) чи ДВК (дільничних виборчих комісій). Якщо з 39 кандидатів 20 членів ОВК чи ДВК є від президента чи від тих афільованих, технічних осіб, то це означає, що вони хочуть це контролювати через дільничні виборчі комісії», - підсумував Юрій Дерев’янко. 

Нагадаємо, перший тур президентських виборів в Україні відбудеться в неділю, 31 березня. 

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства, де його називають організатором схем. 

18 березня в МВС повідомили, що нардеп від БПП Сергій Березенко не прийшов на допит до Нацполіції щодо справи про підкуп виборців.