20 березня, 10:31

На Житомирщині представники ВОЛІ звернулися до поліції: мер від БПП узурпує владу

У Бердичеві міський голова від БПП Василь Мазур з грубим порушенням процедури призначив своїм заступником Романа Левицького, який фактично контролює всі ринки у місті. Рішення про призначення Левицького заступником мера не пройшло жодної комісії та не було опубліковано на сайті міської ради. Оскільки призначення посадової особи з порушенням чинного законодавства є адміністративним правопорушенням – представники ВОЛІ готують звернення до Нацполіції.

Про це повідомив депутат ВОЛІ у Бердичівській міській раді Станіслав Лужанський. Він додав, що це питання на голосування поставив сам міський голова. Причому раніше посади заступника мера просто не існувало.

«Просто на наших очах здійснюється чергова оборудка – провладний міський голова свавільно призначає своїм заступником місцевого ділка, який окрім багатотисячних прибутків від бізнесу, буде отримувати зарплатню з міського бюджету, а головне: мати доступ до владних рішень. Це при тому, що за останні три роки міська рада виділила Левицькому найбільшу кількість ділянок, і всі вони — за заниженими цінами. Ось вона, корупція як є!», - обурився Лужанський.

Депутат ВОЛІ Станіслав Лужанський голосував проти даного рішення, окрім цього, він виступив на сесії міської ради з заявою. Проте депутатів від БПП, Укропу та Самопомочі це не зупинило. 

«Рішення про призначення заступника міського голови ухвалюється простою більшістю голосів. Їм не вистачило одного голосу, це питання було вирішено у край цинічний спосіб. Спеціально для переголосування на засідання сесії привезли ще одного депутата від Радикальної партії – воїна АТО, який брав участь у бойових діях і втратив ногу. Звичайно, що ця людина перебуває у складних життєвих обставинах і залежить від влади міста. Тому він проголосував за дане рішення – іншого вибору просто не було», - пояснив Лужанський.

Оскільки призначення заступника міського голови Бердичева відбулося з порушенням законодавства, депутати ВОЛІ вирішили звернутися до Нацполіції.

«Те, що відбулося сьогодні у Бердичеві, можна вважати узурпацією влади. І просто спостерігати за цим – не менший злочин. Тому ми будемо вимагати, щоб за ця справа вирішувалася за участю правоохоронних органів, а всі винні понесли відповідальність», - наголосив Лужанський.