18 квітня, 05:54

На Житомирщині депутата партії «ВОЛЯ» не пустили до будівлі міськради

На Житомирщині представник партії «ВОЛЯ» Станіслав Лужанський, депутат Бердичівської міськради склав заяву до поліції по факту перешкоджанню його діяльності. Зокрема Станіславу Лужанському відмовили у доступі до будівлі міськвиконкому та міськради, де наразі розміщується окружна виборча комісія.


Як розповів Станіслав Лужанський, він прийшов до міськради з наміром отримати відповіді на свої депутатські запити, однак двері були просто зачинені. Охоронець пояснив, що наразі в установі обід, а отже заходити – не можна.


«Я надав депутатське посвідчення, однак мне не пропустили, при тому, що буквально в той же час в будівлю пройшла людина за посвідченням СБУ. Але ж органи міської влади утримуються за рахунок громадян, якими вони просто нехтують», - обурився Станіслав Лужанський.


Він додав, що під час другого туру виборів президента України на виборчих дільницях будуть працювати спостерігачі з числа представників ГО «ВОЛЯ», які попереджатимуть можливі фальсифікації народного волевиявлення.


Нагадаємо, що пункт перший статті 351 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі  та передбачає штраф у розмірі від ста до тисячі неоподаткованих мінімумів, арешт строком до шести місяців або обмеження волі строком до 3 років.