20 травня, 11:09

На Сумщинi здiйснюється тиск на активiста ВОЛI Вадима Соханя

У мiстi Бiлопiллi Сумськоi областi здiйснується тиск на активiста ВОЛI Вадима Соханя. Зокрема, за вказiвкою мiського голови Юрiя Зарка його намагаються призвати до лав Збройних сил України попри те, що Сохань не досяг призивного вiку. Окрiм цього, у пiдконтрольнiй мiському головi газетi вийшла стаття про те, що Вадим Сохань нiбито ухиляється вiд призову.

Про це повiдомив сам активiст.  

Цi провокацii Вадим Сохань пов’язує зi своєю активною громдською та полiтичною дiяльнiсттю. Вiн розповiв, що це вже не перша спроба влади дискридитувати його.

«На початку травня вiйськовий комiсар Вадим Євтушенко намагався вручити менi повiстку просто у залi мiськоi ради, де ми вимагали провести громадськi слухання щодо пiдвищення тарифу на проїзд у мiських маршрутках. Однак зараз менi тiльки 19 рокiв, а призовний вiк починаеться тiльки з 20», - розповiв Сохань.

За фактом порушень Вадим Сохань склав заяву до Вiйськовоi прокуратури, а через деякий час в нього попросили коментар мiсцевi журналiсти. Однак слова Вадима Соханя в публiкацii були геть викривленi.

 «Редакторка нашоi районоi газети, у якiй вийшла стаття проти мене, добрий друг нашого мера, а ii син – депутат мiськоi ради. Звiсно, що цей бруд нiщо iнше, як боротьба з полiтичними опонентами. Адже вже в червнi у нас вiдбудуться вибори голови Бiлопiльскоi ОТГ I поки що чинний мер теж братиме у них участь», - пояснив Сохань.

Наступну повiстку Вадим Сохань отримав вже за мiсцем проживання. Коли вiн прийшов до вiйськкомату, пiдчас особистого спiлкування вiйськовий комicар Вадим Євтушенко розповiв, що перший раз намагався вручити Вадиму Соханю повiстку за особистим проханням мiського голови. Цього разу Євтушенко був дуже чемним i навiть пропонував чай та цукерки.

Разом з тим Євтушенко заявив, що Вадим Сохань не став на вiйськовий облiк I має пройти медичну комiсiю. До того ж, цю медичну комiсiю призначино на 23 травня, у той самий день коли мають вiдбутися громадськi слухання щодо пiдвищення цiн на проiзд.

 «Це суцiльна несинiтниця, адже рiк тому я став на вiйськовий облiк у Сумах, де був тодi прописаний. Вiдповiдно до постанови Кабмiну, про змiну мiсця проживання вiйськомат повiдомляють органи мiсцевого самоврядування I особисто з’являтися для оновлення данних не потрiбно. Я переконаний що ця ситуацiя якнайкраще покаже нашим мiстянам як наш мiський голова з останнiх сил чипляється за свое мiсце і вони зроблять вiдповiднi висновки», - пiдсумував Сохань.