13 червня, 10:51

На Луганщині ВОЛЯ вимагає притягнути до відповідальності лікарів, винних у загибелі новонародженого

На Луганщині ВОЛЯ вимагає притягнути до відповідальності лікарів, винних у загибелі новонародженого

На Луганщині ВОЛЯ вимагає неупередженого розслідування та притягнення до відповідальності лікарів міської лікарні ім. Тітова м. Лисичанськ, які винні у загибелі новонародженого хлопчика. Трагедія у родині координатора ВОЛІ Лисичанська Михайла Бурлаки сталася внаслідок бездіяльності медичних працівників та їх нездатності встановити правильний діагноз породіллі

 Про це заявив координатор партії ВОЛЯ у Луганській області, адвокат Денис Шахбаз'ян.

Він розповів, що наразі вже складено заяву про злочин до ГУ Національної поліції міста Лисичанськ по факту навмисного вбивства.

«Ми вважаємо загибель дитини навмисним вбивством, оскільки вагітна матір вчасно звернулася до лікарні зі скаргами на гострий біль. Однак, замість термінової допомоги, лікарі зробили аналізи і вирішили почекати до ранку на завідувача хірургічного відділення. У 2 години ночі Тані стало зовсім зле і вона покликала на допомогу. Проте відповідь була та сама – «потерпіть». Наразі поліція вилучає всі медичні документи і ми чекаємо на результати медичної експертизи», - зазначив Шахбаз'ян.

Кесарів розтин Тетяні зробили лише о 8. 15 ранку, коли почав погіршуватись стан дитини. Тоді ж лікарі зрозуміли справжню причину болю – гнійний апендицит з перитонітом. Тетяні довелося видалити всі репродуктивні органи, а хлопчик помер через 5 днів у реанімації.

«Це вже не перший випадок, коли недбалість лисичанських лікарів призводить до трагічних наслідків. У родині Бурлаки сталася подвійна трагедія – загинув довгоочікуваний первісток, а його матір назавжди втратила можливість народжувати дітей. Таке не можна замовчувати. Ми підтримуємо бажання батьків встановити справедливість і покарати усіх винних у смерті дітей. Такі лікарі не гідні працювати навіть прибиральницями в лікарні і ми будемо вимагати не тільки покарання, але й повного відсторонення від професії», - наголосив Шахбаз'ян.