18 червня, 10:46

На Луганщині розпочато кримінальне впровадження по факту смерті немовляти

Нацполіція порушила кримінальну справу за фактом смерті сина координатора ВОЛІ м. Лисичанськ Михайла Бурлаки. Зокрема йдеться про частину 2 статті 140 ККУ «Неналежне виконання професійних обов’язків медичного працівника, яке спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього». Про це заявив координатор ВОЛІ Луганщини, адвокат потерпілої Динис Шахбаз’ян в ефірі програми «Тема дня» на каналі UA:Донбас.  

 «На сьогоднішній день порушено кримінальну справу, частина 2 статті 140 «Неналежне виконання професійних обов’язків медичного працівника, яке спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього» і в рамках цього впровадження зараз робиться виїмка усіх медичних документів, які були: історія хвороби, історія спостережень вагітної з моменту постановки її на облік. Тому ми наразі не маємо всіх документів і офіційної версії поки що немає. Триває слідство. Також є деякі наші побоювання, що деякі документи були переписані співробітниками. Тому що ми не одразу відреагували, з моменту смерті дитини, до звернення до Нацполіції пройшло чимало часу», - сказав Шахбаз’ян.

Він додав, що до цього часу йому не вдалося отримати жодних коментарів від лікарів, причетних до трагедії, проте вже більше 20 жінок заявили, що вони або їх родини постраждали від недбалості лікарів.

«Після того, як ми розповсюдили цю інформацію, до мене звернулося більше 20 людей з Лисичанська, Рубіжного та Сівер-Донецьку. Це жінки, які постраждали самі, або в їхніх сім’ях були такі випадки. До мене також телефонували дівчата і казали, що у Лисичанському пологовому будинку дуже часто вбивають дітей. Є конкретні люди, вони готові давати свідчення. Ми спеціально вирішили освітити цю ситуацію у медійному просторі. Тому що, якщо ми виходимо на судову арену, не маючи підтримки громадськості, ми не маємо вирішення цього питання. Тому що воно замовчується, історії хвороби переписуються, існує також медичний протест. Я би хотів, щоб медики Луганщини серйозно ставилися до своїх посадових обов’язків. Тому що це життя людей і сімейні трагедії», - підкреслив Шахбаз’ян.

Нагадаємо, що Михайло Бурлака та його дружина Тетяна втратили немовля, якому було лише 4 дні. Смерть наступила після термінового кесарева розтину, який був викликаний гнійним перитонітом у породіллі. Також під час операції Тетяні видалили всі репродуктивні органи. Батьки вважають, що смерть дитини настала внаслідок лікарської помилки та вимагають провести неупереджене розслідування.