10 квітня, 11:58

На Хмельниччині вимагають підтримати закон Дерев’янка про імпічмент президента

У Хмельницьку активісти партії «ВОЛЯ» провели захід під обласною держадміністрацією з метою привернути увагу представників президента України до вимог громадян ухвалити законопроект Юрія Дерев’янка про імпічмент президента (№ 7248).

Про це повідомив координатор партії «ВОЛЯ» Хмельниччини Сергій Гідзула.

«Для звичайних громадян є кримінальний кодекс, є процесуальний кодекс, а для президента у нашій країні є один аркуш, на якому прописано, що якщо він захворіє – то може сам піти. Це єдине, що у нас є. Тобто, у нас ніхто не регулює відповідальність президента і ми вже 28 років стоїмо на місті. Законопроект про імпічмент з 2017 року знаходиться на розгляді у Верховні Раді і непотрібно придумувати ніяке колесо. Потрібно просто взяти і підтримати цей закон», - наголосив Гідзула.

Активісти вважають, що президент України Петро Порошенко має ініціювати скликання позачергової сесії Верховної Ради України для ухвалення законопроекту до другого туру виборів.

Зазначимо, що раніше Юрій Дерев’янко звернувся до Петра Порошенка та до найбільш рейтингового кандидата Володимира Зеленського, щоб вони публічно звернулись до Верховної Ради стосовно ухвалення закону про імпічмент саме перед другим туром президентських виборів.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко 31 жовтня 2017 року зареєстрував в парламенті Проект Закону про Президента України та порядок припинення його повноважень (про імпічмент) №7248.