4 липня, 12:31

На Черкащині протестують проти екологічно небезпечних заводів Косюка: вимагають втручання Мінекології

Мешканці Черкащини, представники громадських організацій та партії «РУХ НОВИХ СИЛ» вийшли на протест проти підприємств друга Порошенка Юрія Косюка, які несуть нищівну шкоду екології і позбавляють мешканців придатної до споживання води. 

Член Політради партії «РХУ НОВИХ СИЛ» Іван Слободяник запевнив, що активісти вимагатимуть у міністра екології взяти під особистий контроль цю ситуацію, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».

Слободяник пояснив, що вже не перший рік Черкащина потерпає від підприємств «Миронівського хлібопродукту» через утилізацію відходів і курячого посліду. Підприємства використовують артезіанську воду, річка забруднюються, і звичайним мешканцям просто не залишається придатної для споживання води.

«Влада зазвичай жодним чином не реагує на екологічну шкоду, яку завдаю підприємства. Там, де розташовані підприємства забруднена вода, послід потрапляє в ріку Росава, Рось, а потім у Дніпро. Традиційно, місцева влада підтримує великого виробника. Сьогодні ми приїхали до Черкаської ОДА підтримати протест проти будівництва нових курятників», - розповів Слободяник.

«Не дамо Косюку просувати свої курятники по Дніпру. Черкаси та інші міста п’ють воду з Дніпра, а Дніпро вже просто перетворюється в куряче лайно. Ми за чисте довкілля, щоб Черкащина була процвітаючим курортним краєм», - наголосили мітингувальники.

Іван Слободяник наголосив, що підприємства отримують чималі дотації з Держбюджету, однак екологічних норм не дотримуються.

«Ми не проти того, щоб було виробництво, створювались нові робочі місця, але і без того не бідне підприємство, яке отримує ще й державні дотації (минулого року майже 1,5 млрд грн.), повинне дотримуватись екологічних норм. Вони повинні вживати заходів, аби відходи не потрапляли у річку, а вода бралась не з артезіанських скважин Дніпра», - наголосив Слободяник.

Слободяник запевнив, що активісти вимагатимуть, щоб міністр екології взяв під особистий контроль цю ситуацію.

«Також ми зробимо візит до власника підприємства пана Косюка, який мабуть не знає, що відбувається на його виробництві. А пан Косюк є другом Президента, через це він може дозволяти собі так поводитися з українським народом і українською землею. Ми не проти багатих людей, ми за те, щоб всі українці були багаті. Але наявність величезних коштів у людини не дає їй права зневажати українців», - додав він.