18 червня, 11:57

Юрій Дерев’янко привітав хор «Феліціо» з 20-річчям. ФОТО+ВІДЕО

Вони співають аби робити людей щасливішими. Відомий далеко за межами України хор «Феліціо»з Надвірної відсвяткував свій 20-ти річний ювілей. Справжнє театралізоване дійство розгорнулось на сцені Івано-Франківського національного акдемічного облмуздрамтеатру ім. Івана Франка. Тут лунали грецькі, григоріанські наспіви , піснеспів із Львівського рукописного Ірмологіона 1680 року, щирі молитви та твори у супроводі Академічного камерного оркестру "Harmonia Nobile".


Неабияк потішили усіх присутніх стародавні гуцульські колядки, які й зробили Феліціо знаними на увесь світ.

А на завершення святкового концерту - в'язанка гуцульських весільних мелодій.

Глядацький зал зібрав чимало друзів колективу. Від них - щирі вітання.

 «Можна бути в столиці провінціалом і в селі елітою. Це колектив столичного елітного європейського рівня. Хоровий колектив, який є вже сьогодні, є моїм улюбленим. Дякую вам», - каже директор, художній керівник драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський.

Серед давніх друзів - народний депутат України, лідер партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко. Ось вже понад десять років поспіль він усіляко підтримує колектив.

«З днем народження і хай вам щастить! Я за те, щоб підтримували такі колективи, щоб долучалось все більше людей. Адже Ви отримаєте задоволення від того, що робите», - сказав Юрій Дерев’янко.

Не приховують емоцій і глядачі, які жваво обговорюють почуте та побачене.

 «Слів в мене немає ,відпочили, дві години пройшли на одному диханні», - говорить глядачка Іванна.

 «Вийшли з залу з дуже позитивними емоціями,. Вражені постановкою цього дійства - нестандартний підхід, як на хор . Почали оригінально і закінчили безподобно», - додає глядач Володимир.

Назва «феліціо» в перекладі – щасливі разом! За 20 років, розповідає художній керівник колективу Наталія Байдак, тут співало понад дві сотні людей. І не завжди ті, що мають музичну освіту.

«Я би дуже хотіла аби люди ближче ставали до Бога. Щоб люди любили одне одного. Щоб підтримувала так, як сьогодні нас стільки глядачів», - говорить Наталія Байдак.