14 червня, 12:55

Двом депутатам Надвірнянської райради інкримінують злочинні дії за те, що вони перешкодили незаконній вирубці лісів

Голові фракції «ВОЛЯ» в Надвірнянській районній раді Тетяні Пришляк та депутату Івану Вовчуку, а також активним представникам громад Тисменичан та Волосова, які виявили зловживання і незаконно відведені під санітарно-вибіркову рубку і зрубані дерева поблизу їхніх сіл, інкримінують групове порушення громадського порядку та самоправство.  

Про це Тетяна Пришляк повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.


«Дізналась, що я екстреміст-терорист. І взагалі ватажок і організатор всяких заворушень та перешкоджань. А все тому, що в Тисменичанах ми вберегли щонайменше 50 здорових дубів від знищення. А у Волосові громада тільки констатувала злочин, але дерев вже не було. За цим матеріалом було відкрито кримінальне провадження. Але ж ні! Насправді справжні злочинці - це громада Тисменичан та Волосова, я та Іван Вовчук», - написала Тетяна Пришляк.

Депутат від «ВОЛІ» повідомила, що за фактами незаконної вирубки лісів зверталась до голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака розглянути це питання на черговій сесії ще в березні місяці.


«Якось було проігноровано моє звернення, але це не дивує. У голови є особливе ставлення до фракції «ВОЛЯ» у районній раді. Хоча тут питання не в політичній площині чи приватних інтересах. Мені здається, що це таке наше з вами «безхребеття» зіграє з усіма нами злий жарт. Будуть карати тих, хто заважає красти. А не навпаки», - написала Тетяна Пришляк.

Отже, депутатам та активним представникам громад інкримінують:

Стаття 293. Групове порушення громадського порядку, яке карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Стаття 356. Самоправство, яке карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.