20 березня, 10:03

Дерев’янко звернувся до українців: Давайте обирати те, за що ми боремось! (ВІДЕО)

Кандидат в Президенти України від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко закликав українців обирати те, за що вони борються та те, що вони відстоюють.  

Про це він заявив на брифінгу в парламенті 19 березня. 

«Дорогі українці! Набридло міняти шило на мило? Набридло обирати зі старих? Набридло вам бути як усі? Давайте бути особливими. Давайте обирати те, за що ми боремось, що ми відстоюємо, те, в що ми віримо, те, що нам потрібно!», - закликав він. 

Дерев’янко вважає, що потрібно обирати Україну без олігархії, без корупції. 

«Давайте обирати Україну з новою економічною політикою, з неоекономікою, де податок на прибуток замінений податком на виведений капітал, де оподаткування фонду заробітної плати не більше 20%, при чому ЄСВ 17% - в Пенсійний фонд, а 5% - на накопичувальний рахунок, але не більше однієї середньої пенсії. Де ПДФО не 18%, а 10%», - сказав кандидат в Президенти. 

Дерев’янко закликав обрати захист права власності та легалізацію всіх видів економічної діяльності. 

«Ми у 3-4 рази можемо скоротити кількість дозвільних документі , відповідно мінімум третину чиновників просто звільнити. А іншим підняти зарплату, тому що буде електронне урядування, буде держава-сервіс. Ми зможемо спокійно обирати і голосувати через ноутбук, через смартфон. Ви можете це робити не раз на 5 років, а кілька разів на рік по загальноважливих державних питаннях, і кілька разів на місяць, коли мова йде про громаду, місто, область», - підкреслив політик. 

Він додав, що через електронне голосування можна не тільки обирати, але й відкликати і народного депутата, і мера, і будь-якого чиновника. Також Дерев’янко виступив за ухвалення в парламенті закону про імпічмент президента. 

Дерев’янко додав, що потрібно обирати доступні автомобілі за цінами не вище, ніж в Європі. 

«10% розмитнення - це позиція, яку ми підтримуємо», - уточнив він. 

Дерев’янко закликав підтримати легалізацію обігу криптовалют. «Давайте захистимо IT-підприємців від варварства, від обшуків СБУ та інших правоохоронних органів. До того часу, поки ми не запровадимо ліберальну податкову систему давайте зробимо мораторій на проведення перевірок», - закликав кандидат в Президенти. 

«Якщо ми хочемо мати стратегію перемоги у війні, отримання миру і повернення окупованих і анексованих територій , давайте обирати шлях, коли ми будуємо сильну економіку, коли будуємо сильну боєздатну українську армію, спільний стратегічний план з нашими західними партнерами, базований на фінансовому плані, щоб відновити території: як окуповані, так і ті, що зараз знаходяться під контролем України. Під цивільною місією, під поліцейською місією, під військовою місією», - уточнив політик. 

Він закликав побудувати боєздатну армію, де 5% ВВП йде на професійну армію за стандартами НАТО, та резервну армію, коли кожен чоловік від 18 до 55 років за місцем свого проживання може 2 тижні в рік проходити вишкіл, щоб знати як взаємодіяти з професійною армією в разі потреби. 

«Давайте запровадимо право на захист вогнепальною зброєю, де ми зможемо захистити своє життя, здоров’я, а також своїх близьких», - запропонував політик. 

Дерев’янко закликав українців забрати у олігархів монополію на економіку, на ЗМІ. «Це означає високоякісний Інтернет по всій країні. За рахунок держбюджету він може бути кілька років безкоштовний, щоб люди зрозуміли, що немає монополії через центральні канали телебачення, а є можливість доступу до знань, до інформації, до освіти, до усіх сервісів від держави», - підсумував кандидат в Президенти.