22 травня, 14:49

Дерев’янко просить Уряд виділити кошти на ліквідацію наслідків негоди на Івано-Франківщині

Лідер партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко звернувся до Кабінету міністрів та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука з проханням сприяти виділенню з резервного фонду держбюджету коштів для усунення наслідків негоди на Івано-Франківщині. 

Про це повідомила прес-служба нардепа. 

Дерев’янко зазначив, що після проливних дощів, які пройшли в Івано-Франківській області 20 травня 2019 року, відбулося значне підтоплення майже всіх населених пунктів Надвірнянського та Богородчанського районів, на території яких затоплено близько 5000 домогосподарств. В результаті зруйноване дорожнє покриття, пошкоджено кілька мостів, обвалились береги річок, утворились значні вибоїни на комунальних вулицях. Також в с. Гвізд Надвірняського району близько півтисячі будинків залишились без газопостачання, кілька десятків людей евакуйовано. 

За інформацією Дерев’янка, найбільше постраждали внаслідок стихії: с-ще Битків, с. Гвізд, с. Молодків, с. Пнів, с. Пасічна Надвірняського району та с-ще Солотвин, с. Монастирчани, с. Старі Богородчани, с. Марково, с. Саджава, с. Жураки, с. Дзвиняч, с. Глибока, с.Росільна, с. Старуня, с. Хмелівка, с. Бабче, с. Глибівка Богородчанського району. 

Депутат повідомив, що стихія завдала значних матеріальних збитків жителям вказаних населених пунктів. 

«Найбільшу загрозу на сьогодні становить пошкодження автомобільних доріг та мостів. Зокрема: в селі Пнів Надвірнянського району (при в’їзді в селище Битків) обвалилась частина конструкції (залізобетонна плита) мосту через річку Розсіч, внаслідок чого утворився обрив на проїзній частині мосту. Також частково зруйновано міст через річку Луковиця між с. Гвізд та с. Молодків». – заявив Дерев’янко. 

Він додав, що залишається невирішеним питання щодо усунення наслідків негоди, що мала місце 30 квітня та 1 травня 2019 року, та призвела до зсуву берегу річки Бистриця Надвірнянська, обвалу частини дороги та пошкодження мосту біля с. Пнів Надвірнянського району Івано-Франківської області.  

«Внаслідок дощів, що пройшли 20 травня 2019 року, є загроза ще більшого руйнування вказаної вище дороги за мостом та самого мосту в цілому», - сказав парламентар. 

Дерев’янко підкреслив, що коштів для усунення вищевказаних руйнівних наслідків негод у місцевих бюджетах немає.  

Тому він просить уряд і голову ОДА вжити заходів щодо виділення з резервного фонду державного бюджету коштів для усунення наслідків негоди. 

Також Дерев’янко просить Олега Гончарука подати до Кабміну звернення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для усунення наслідків негоди, що мала місце 20 травня 2019 року та 30 квітня - 01 травня 2019 року. 

Нагадаємо, раніше Дерев’янко звернувся із запитом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому просив виділити кошти на усунення наслідків негоди 1 травня, яка призвела до зсуву берегу річки Бистриця, обвалу частини дороги та пошкодження мосту в с. Пнів Надвірнянського району на Івано-Франківщині.