22 травня, 14:27

Дерев’янко просить правоохоронців розслідувати протиправні дії військового комісара щодо активіста «ВОЛІ» на Сумщині

Військовий комісар Білопільського району на Сумщині здійснює тиск на 19-річного активіста «ВОЛІ» Вадима Соханя. Народний депутат, лідер партії «ВОЛЯ» просить правоохоронні органи втрутись у ситуацію.

Відповідні депутатські звернення він направив начальнику районного відділу поліції, військовому прокурору Сумського гарнізону та самому скандальному військовому комісару Вадиму Євтушенку, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ».

19-річному активісту Вадиму Соханю, який балотуватиметься на голову Білопільської ОТГ вручають повістки про проходження строкової служби, хоча той не досяг належних для цьогорічному призову 20 років. Спочатку військовий комісар разом з невідомими в цивільному вручили повістку Соханю на сесії Білопільської міської ради, пояснення активіста щодо його віку були проігноровані. Пізніше працівники військомату приїхали до нього додому, вручили повістку з вимогою прибути до військомату не пояснивши причини такого виклику. 

«Після прибуття Соханя до військового комісаріату 20.05.2019 р. в ході бесіди Євтушенко В.М. йому повідомив, що напередодні засідання Білопільської міської ради, йому телефонував міський голова міста Білопілля з метою, щоб Євтушенко В.М. прийшов на сесію Білопільської міської ради для вручення повісток активістам Політичної партії «ВОЛЯ». Після розмови, мету якої заявнику повідомлено не було, Євтушенко В.М. вручив йому ще одну повістку на 23.05.2019 р., для, начебто, проходження медичної комісії. В момент вручення повістки Сохань вкотре повідомив Євтушенка В.М., що він перебуває на військовому обліку, а також, що він проходив медичну комісію в 2017 р., після чого отримав приписне посвідчення, а також повідомив, що наступну медичну комісію відповідно до встановлених законодавством вимог, він має проходити, коли йому виповниться 20 років (тобто через рік) перед призовом до строкової військової служби. Проте, Євтушенко В.М. дану інформацію проігнорував», - йдеться у зверненні.

Відтак Дерев’янко просить правоохоронні органи розглянути та перевірити дані факти і притягнути винних до відповідальності. Самого військогового комісара Юрій Дерев’янко просить повідомити підстави вручення повісток та припинити незаконні дії щодо активіста Вадима Соханя. 

Нагадаємо, активіст Вадим Сохань повідомив, що такі дії військового комісара відбуваються за вказівкою міського голови, адже активіст займає активну громадську позицію відстоюючи інтереси мешканців та балотуватиметься у голови Білопільської ОТГ. Активіст також подав заяви до правоохоронних органів.