6 червня, 13:23

Дерев’янко привітав українців із ухваленням закону про ТСК та імпічмент: це історичний момент! (ВІДЕО)

Ухвалення закону №1098 про тимчасові слідчі комісії є важливим історичним моментом, оскільки дає Верховній Раді реальні важелі здійснення парламентського контролю. 

Про це заявив лідер партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті.

Він привітав усіх журналістів із професійним святом, а також привітав усіх українців з ухваленням закону про тимчасові слідчі комісії, який унормовує питання імпічменту Президента.

«Я хочу привітати всіх українців з історичним моментом. На 27-му році незалежності ми маємо ухвалений закон про тимчасові слідчі комісії, закон, який дає парламенту реальні важелі здійснення парламентського контролю, закон, який не могли ухвалити десятками років в цій Верховній Раді, і в тому числі за останні 5 років, тільки тому, що була відсутня політична воля», - заявив Дерев’янко.

Він нагадав, що закону про імпічмент Президента вимагали люди, які виходили на мітинги рік тому і два роки тому, однак парламент був не спроможний ухвалити його.

За словами Дерев’янка, відтепер тимчасові слідчі комісії зможуть розслідувати усі резонансні питання, що можуть загрожувати територіальній цілісності, суверенітету України, економічним, науково-технічним, національним , культурним, соціальним інтересам країни, а також стосуватись зловживання владою посадовими чи службовими особами.

«Тимчасові слідчі комісії після ухвалення цього закону будуть не просто піар-майданчиком для висвітлення тільки суті цих подій. Це будуть справжні інструменти, щоб ці події розслідувати , розглядати і суспільству доносити результат», - підкреслив депутат.

Дерев’янко додав, що окрім звичайних ТСК, врегульоване питання спеціальних слідчих комісій, які будуть важливі в процедурі імпічменту Президента.

«Конституційне право ВРУ розслідувати можливі злочини будь-якого президента на майбутнє - це також дуже важливо. Цей момент історичний не для цієї Верховної Ради, а для всіх наступних депутатів, як будуть мати можливість здійснювати парламентський контроль», - зауважив політик.

Дерев’янко додав, що його законопроекти про імпічмент і про врегулювання діяльності тимчасових слідчих комісій, фактично цим законом врегульовані.

Дерев’янко також висловив сподівання, що Верховна Рада зможе швидко ухвалити новий закон про вибори.

«Ми розуміємо, що ми йдемо на вибори зараз за старим законом , але дуже важливо, щоб закон про відкриті партійні списки був ухвалений, щоб наступна ВРУ мала шанси зменшити рівень корупції, гречки і скасувати мажоритарні округи, за відкритими партійними списками , забороною політичної реклами , щоб на виборах змагались переконання, ідеї, а не гроші», - заявив Дерев’янко.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко зареєстрував законопроект «Про Президента та порядок припинення його повноважень», або про імпічмент №7248 ще 31 жовтня 2017 року.